Kiedy ktoś chce udowodnić że zna wielki świat,
Zwraca uwagę, że istnieje ogromna różnica między słowami Smakosz a Smakosz chociaż nosiciel pierwszej etykiety ma pejoratywne podejście do żarłoku, drugi wspomniany jest, jak mówi, prawdziwym koneserem żywności.
Jak kiełbaski za trzydzieści koron do mięsa słowniki obcych słów-zarówno papierowych, jak i wirtualnych-mówią wyraźnie: Smakosz jest smakoszem i fanem subtelności w sztuce. Smakosz to koneser, który potrafi degustować, oceniać i analizować potrawy i wina, Smakosz. Oba pojęcia wydają się być blisko siebie, a ich przewoźnicy zdecydowanie nie usiedliby przy tym samym wspólnym stole. Ale prawda jest taka, że nie są dokładnie takie same … Mówiąc najprościej, można powiedzieć, że Smakosz jest tak szlachetnym smakoszem, który zawsze stawia jakość żywności i jej składników powyżej ilości.
Będzie szukał i analizował jego skład i kubki smakowe, aby zbadać najbardziej subtelne niuanse potrawy, a Smakosz będzie po prostu świetnie się odżywiał i po prostu potrzebuje konsumpcji, aby zapewnić mu przyjemność ciała i ducha i nie zagłębiać się w nią w poszukiwaniu idealnego jedzenia ale jak wygląda idealne doświadczenie dla smakoszy a może nawet dla smakoszy co za człowiek, ma inne zdanie. O to chodzi z jedzeniem-nie ma jednoznacznej odpowiedzi na te pytania. Smaki są tak indywidualne zwróciłem się do moich przyjaciół z prostym pytaniem: Czy pamiętasz swoje najlepsze doświadczenie dla smakoszy Odpowiedzi zaskoczyły mnie swoją różnorodnością.
Svetlana wspominała pierwszą rzeczą o której myślałem,
Był stek z kości T z samego Crowsnest pubu w Cork w Irlandii niesamowita wołowina, świeżo upieczona, soczysta, aromatyczna i duszone warzywa popijane dobrym piwem od tego czasu nie jadłem tak dobrego kawałka mięsa natychmiast wyjaśnił Mój przyjaciel Lukash najpierw są pierogi mojej babci, a następnie włochate pierogi mojej matki z marynowaną wieprzowiną.
Z zagranicy, a następnie kasza jęczmienna z miodem i śmietaną z Mołdawii mam niezapomniane wrażenia na 6 + 3/4 zjedzonej pizzy z Pizza Hut w Stratford, ale było to bardziej zbiorowe doświadczenie obżarstwa wspominała dana to było w Petersburgu, danie nazywało się kurczakiem po kijowsku i było to wspaniałe połączenie smażonych udek z kurczaka z masłem i koperkiem owiniętych w taką torbę, w której zapach koperku i masła idealnie się łączył. Od tego czasu nie pamiętam, żeby jakikolwiek posiłek tak mnie zachwycił odpowiedział szybko przyjaciel z Londynu Mark nie ma lepszego doświadczenia dla smakoszy niż ananasowy cheeseburger z Fat Pete w Blackheath o drugiej nad ranem.
Szczerze mówiąc, sam na sam z nim poważnie się kłóciłbym na szlaku smakoszy zaryzykowałem rozszerzenie pytania: jak myślisz, jak wygląda idealny szlak dla smakoszy Prowadzi przez Zielony Gaj, jak w bajce darjbuyan i Pandrol, tylko zamiast parówek na drzewach wiszą ciasta, toffi i kawałki dojrzałego koziego lub krowiego sera”-marzyła Martina, która uważa, że jest to wykwintna sałatka z suszonymi śliwkami owinięta bekonem, kozim serem, orzechami włoskimi i grzankami.
Dana dodała mój ślad smakosza Więc nie powinno zabraknąć galaretki, średnio smażonego steku, kamienia nazębnego, worka dżemu wypełnionego masłem, lodów waniliowych, a to może być dla mnie wystarczające, jeśli dodam kieliszek wina musującego z truskawkami Życzenia wszystkich kobiet i dziewcząt zostały pięknie sformułowane przez mojego przyjaciela Sharkę:” idealny szlak dla smakoszy zapewnia, że kilodżule zawarte w każdym siedlisku zostaną spalone, zanim te z następnego siedliska zostaną zabrane.